Teken- en calculatiebureau voor staalconstructies                            

Wij spreken de volgende talen:

 
Samen werken met BIM

 

ED Engineering werkt met BIM of anders gezegd met het Bouw Informatie Model. Deze werkmethode is het juiste gereedschap bij het ontwerp- en bouwproces! Het Bouw Informatie Model (BIM) is het gereedschap dat het beste past bij de laatste ontwikkelingen in de bouwsector en bij onze interactieve ontwerphouding. 

Onze rol als tekenbureau kunnen we beter vervullen door de toepassing van BIM. Minder zelf bedenken, meer met elkaar verbinden. Niet alleen in ontwerp (3D), maar ook in proces/tijd (4D), en kosten (5D). 

We verbinden middels het BIM de inbreng die door de betrokken vakspecialisten ontwikkeld wordt tot een kloppend geheel. Daar is creativiteit voor nodig, maar ook overzicht over de totale opgave. BIM is in de visie van ED Engineering dus meer dan slechts 3D modelleren. Het is in onze ogen niet alleen het bouw Informatie model maar steeds meer bouw informatie management. BIM omvat meer dan het ontwerpen, het staat synoniem voor een andere manier van werken proces en samenwerking.  Het is de werkmethodiek die helpt bij ketenintegratie in de bouw.