Teken- en calculatiebureau voor staalconstructies                            


Wij spreken de volgende talen:


 

 


 

Nieuw state of the art tuincentrum Denemarken

In het noordwesten van Denemarken, vlakbij de stad Århus, realiseert Smiemans Projecten een nieuw tuincentrum voor Plantorama ter grootte van twee voetbalvelden. Het centrale gebouw waarin de entree van het tuincentrum zit, heeft een verdiepingsvloer en een plat dak. Met een roltrap kunnen de klanten het restaurant bezoeken, die natuurlijk licht krijgt door de geïntegreerde lichtstroken in het dak. Op dit dak liggen tevens PV panelen voor het opwekken van de additionele elektriciteit. Om de functionaliteit te verhogen en de ruimte ideaal te benutten bevindt het magazijn aan de achterzijde van dit gebouw. Het grootste gedeelte van de buitentuin zal worden overdekt met ‘open air’ plastic boog kassen om voor de klanten een beschermde en prettige buitenverkoop te realiseren.

We zijn enorm blij met deze schitterende opdracht die we in Tilst kunnen realiseren, het grootste tuincentrum van Denemarken.

Polanen Park te Amsterdam

Cosimco bouwt op het bedrijventerrein PolanenPark tussen Haarlem en Amsterdam een nieuwe campus voor de snel groeiende Amerikaanse datacenterexploitant CyrusOne Inc. Verdeeld over drie bouwlagen zal het datacenter een totale oppervlakte van 27.000 m² beslaan. De campus heeft een geschatte capaciteit van 72 MW.

Het nieuwe datacenter van CyrusOne - op tien minuten afstand van Schiphol en een kwartier van Amsterdam - wordt gebouwd volgens de laatste standaarden en is onderdeel van het Europese Green IT-innovatieproject CATALYST. Daarin wordt bekeken of dit grote datacenter kan worden aangesloten op een warmtenet om restwarmte te hergebruiken. CyrusOne zal ook concreet onderzoek doen naar de haalbaarheid van de aanleg van een warmtenetwerk in Haarlem.

Het gebouw zelf is met 22 meter even hoog als het diep is en komt te staan op 3.500 funderingspalen. De bouw van de constructie vergt maar liefst 3.500 ton staal en 4.000 m³

Wij hebben hier opdracht voor het uitwerken van  staalconstructie, trappen en hekwerken.RIVM te Utrecht

Op het Utrecht Science Park werkt bouwbedrijf MEET Strukton aan de nieuwe huisvesting voor het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). Ook de Commissie Genetische Modificatie (COGEM) neemt haar intrek in dit nieuwe gebouw. De bouw is in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het Rijksvastgoedbedrijf. Het hoogste punt van het gebouw wordt in het najaar van 2019 bereikt. In het najaar van 2021 is het gebouw gereed.


Wij hebben hier opdracht voor het uitwerken van ca. 180 ton staalconstructie, t.b.v. de galerijen en vloeren.

Hourglass Amsterdam

Het project Hourglass wint de Construsoft Tekla BIM Award. Midden in de ‘financial mile’ van Amsterdam, in het hart van Zuidas, staat straks het 80 meter hoge, zandlopervormige gebouw Hourglass. Het heeft een tijdloos ontwerp met een natuurstenen gevel in een lichte tint. Hourglass wordt een multifunctioneel gebouw van 19 verdiepingen en behelst circa 42.000 m2 BVO. Het kantoorgedeelte van het gebouw beslaat 21.000 m2. Op de begane grond komen 700 m2 aan winkel- en horecaruimte en fietsenstallingen. Het gehele complex is gefundeerd op een 2-laags ondergrondse parkeerkelder met 148 parkeerplaatsen. Oplevering van het kantoordeel is gepland voor eind 2019. De hotelappartementen worden februari 2020 opgeleverd. Bij de oplevering zal Hourglass een BREEAM-NL Excellent certificaat krijgen.

Wij zijn trots om te melden dat wij deel uitmaken van dit schitterende BIM Award project. Onze taak hier is het uitwerken van de diverse staalconstructies.